Bij de Bijen vrienden

In de directe omgeving:

Imkersvereniging Haarlemmermeer – Een fijne club om als imker lid van te zijn om kennis, materialen en gezelligheid te delen.

inheemsedonkerebij.nl – vereniging ‘t Landras die zich inzet voor het behoud van de enige inheemse honingbij: Apis melliferaa mellifera. De website van de vereniging is door mij gemaakt.

Haarlemsehofjes.nl is een website met info en een prachtige wandeling langs oh-zo belangrijke groene plekjes midden in een versteende stad.

Kennemerduinen: hier vindt je info over bijna alle duingebieden, landgoeden en buitenplaatsen van Zuid-Kennemerland. Leuk als je eens een ander stukje groen wilt bezoeken en wilt ontdekken waar onze duinhoning vandaan komt!


Iets verder van huis:

Cruydhoeck – historische zadenhandel voor een bloemrijke omgeving, met ecologisch advies en zelfs een bijenadviseur!

Nederlandse Bijenhouders Vereniging – de vereniging die kennis verspreid en waarvan de afdelingen imker-cursussen verzorgen in heel Nederland.

Imkerij Stad en Steek – de imkerij en winkel van Thomas Freitag in Rosmalen die ik bijna had overgenomen … Thomas is een echte verbinder.


best Ver van mijn bed:

L’arbre aux abeilles – imkerij in misschien wel het leukste dorpje van Frankrijk waar ze imkeren met de zwarte bij (l’abeille noire) in Dadant-Blatt en originele ruche troncs. Die laatste zijn uitgeholde boomstammen. Echt ambachtelijk, of zoals de Fransen zeggen: artisanal.