biodiversiteit-cursus

NBV Cursus Ambassadeur Biodiversiteit

De cursus om NBV ambassadeur biodiversiteit te worden voor zat eigenlijk al vol. En toch kwam daar opeens het bericht: je mag meedoen! In de bij-rustige winter kan ik me gaan focussen op mijn kennis over bio-diversiteit, wilde bijen en hommels en manieren om dat thema onder de aandacht te brengen.

Want met mono-cultuur, afname van plantensoorten door onze enorme stikstofuitstoot, en natuur die volgebouwd en onnodig aangeharkt wordt is er wel het een en ander aan acties nodig. Alleen hoe doe je dat? En hoe maak je mensen warm on in actie komen voor meer biodiversiteit? Het komende half jaar hoop ik daar tijdens deze cursus een hoop wijzer in te worden.

Oogsten en zaaien van zaden en kennis

Afgelopen jaar ben ik begonnen met het zaaien en planten van inheemse wilde bloemen in steegjes vol stenen, heb zaden geoogst en bermen bewonderd. Voor IVN-excursies was geen tijd meer. Maar vanaf nu zal ik daar mijn gezicht ook weer eens laten zien om mijn kennis over bomen en planten bij te spijkeren en te actualiseren. Altijd leuk!

Nederland weer laten zoemen

Enkele doelen van het ambassadeurschap zijn contact onderhouden met natuurorganisaties, bij dragen aan ecologische besluitvorming op lokaal/regionaal politiek niveau en voor veel mensen misschien we de bekendste: bijdragen aan Nederland Zoemt.

Eén ding is duidelijk: er valt voor mij tijdens deze cursus biodiversiteit weer heel wat te leren!