Streek Honing uit Haarlem & Meer – 2020

7,50

Dit is een heerlijk bloemige honing, zowel van smaak als van geur. Het is streekhoning die pollen bevat uit de regio. Ook ideaal dus voor wie honing eet als natuurlijk middel tegen pollen-allergie.

Uitverkocht

Artikelnummer: HM20-01 Categorie:

Beschrijving

Deze honing is de echte bloemenhoning die afkomstig is uit de regio Zuid-Kennemerland. De ramen zijn half juli van de kasten gehaald en geslingerd.

Zuid-Kennemer Honing

Deze streekhoning is afkomstig van (deels kleine) volken die dit jaar Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en de Cruqiuis hebben gestaan. Doordat de volken verspreid hebben gestaan is dit een perfecte honing voor wie het tegen allergieën gebruikt: er zit een breed spectrum aan pollen uit de regio in.

Koud geslingerd

Eind juli zijn de honingkamers van de kasten afgehaald en de raten zijn direct geslingerd. Dit is dus honing van zowel de lente als de zomer, de bijen hebben lang de tijd gehad om veel verschillende bloeiende planten te bezoeken waardoor een lekkere blend van bloemigheid kon ontstaan.

Smaak & Geur

Deze honing ruikt heel floraal en doordat de honingkamers lang zijn blijven staan en de bijen op veel verschillende bloemen gefourageerd hebben is geen sprake van een zogenaamde hoofddracht waarvan de smaak sterk naar voren komt. Kortom, dit is een bloemenhoning die iedereen lekker vindt!

Extra informatie

Inhoud:

450 gram

Herkomst:

Nederlandse streekhoning uit de regio Zuid-Kennemerland. De streekhoning van Bij de Bijen is afkomstig uit Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en De Cruqiuis.

Ten minste houdbaar tot:

01-07-2022

Overige info:

Voedingswaarde per 100g: Kcal 308 / Kj 1290
Om 1 portie van 30g honing te verbranden moet je 13 minuten fietsen of 16 minuten wandelen.

Waarschuwing:

Geef geen honing aan kinderen tot 12 maanden.