Dit smaakvolle recept voor glutenvrije honing brownies heeft maar ongeveer 20 minuten bereidingstijd en 20 minuten baktijd. Snel, smaakvol en met de geur van honing!
Ingrediënten:
- ¼ kopje vloeibaar gemaakte kokosolie
- ½ kopje kristalsuiker of kristalsuiker alternatief (afhankelijk van je voorkeur stevia, demerera-suiker; kokos / palmsuiker, pas de hoeveelheid aan aan de sterkte van de zoetheid van het alternatief!).
- ⅓ kop honing
- 2 eetlepels vanille extract
- 2 eieren
- ½ kopje gluten-vrij meel
(Je kunt dit ook zelf maken met 50% maizena en 50% rijstmeel (of een ander soort glutenvrij meel zoals kastanjemeel of teff). - ⅓ cacoa poeder
- 1 theelepel zeezout
- 1 kopje gehakte noten (walnoten doen het in deze brownies met honing, maar andere noten kunnen natuurlijk ook).
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een bakblik van ongeveer 20 bij 20cm in.
- Voeg de ingrediënten toe in de volgorde waarop ze hierboven staan.
- Verspreid het deeg over het bakblik
- Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Zodra de brownie los komt van de zijkant van het bakblik is deze gaar. Je kunt dit controleren met een tandenstoker.
- Laat de brownie wat afkoelen in het bakblik voordat je hem in stukken snijdt.