glutenvrije honing brownies

Glutenvrij honing brownie recept

Dit smaakvolle recept voor glutenvrije honing brownies heeft maar ongeveer 20 minuten bereidingstijd en 20 minuten baktijd. Snel, smaakvol en met de geur van honing!

Ingrediënten:
  • ¼ kopje vloeibaar gemaakte kokosolie
  • ½ kopje kristalsuiker of kristalsuiker alternatief (afhankelijk van je voorkeur stevia, demerera-suiker; kokos / palmsuiker, pas de hoeveelheid aan aan de sterkte van de zoetheid van het alternatief!).
  • ⅓ kop honing
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 2 eieren
  • ½ kopje gluten-vrij meel
    (Je kunt dit ook zelf maken met 50% maizena en 50% rijstmeel (of een ander soort glutenvrij meel zoals kastanjemeel of teff).
  • ⅓ cacoa poeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 kopje gehakte noten (walnoten doen het in deze brownies met honing, maar andere noten kunnen natuurlijk ook).
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een bakblik van ongeveer 20 bij 20cm in.
  • Voeg de ingrediënten toe in de volgorde waarop ze hierboven staan.
  • Verspreid het deeg over het bakblik
  • Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Zodra de brownie los komt van de zijkant van het bakblik is deze gaar. Je kunt dit controleren met een tandenstoker.
  • Laat de brownie wat afkoelen in het bakblik voordat je hem in stukken snijdt.